tiistai 14. toukokuuta 2019

Itseruskettavat ja miten onnistua niiden kanssa?


Monelle tulee itseruskettavasta ensimmäisenä mieleen varmaan Trump ja umppalumpat. Eli erittäin feikki ja oranssi rusketus. Onneksi tänä päivänä itseruskettavia on erilaisia ja jokaiselle löytyy varmasti se sopiva. Parhaimmillaan itseruskettavalla saadaan täysin luonnollinen ja kauniin ruskea lopputulos, pienestä päivetyksestä, ”olin kaksi viikkoa Thaimaassa”-rusketukseen.

Tätä postausta varten pyysin apua mun parhaalta ystävältä. Ja keskustelu muistutti mua taas kerran siitä, miten eri tuotteet käyttäytyvät eri ihmisillä. Esimerkiksi mä käytän samaa itseruskettavaa vartalolle ja kasvoille. E taas ei voi laittaa samaa kasvoille, sillä se tukkii heti ihohuokoset ja se ei ole haluttu lopputulos. Etukäteen on vaikea tietää, miten oma iho reagoi. Jos et halua riskeerata, suosittelen ostamaan kasvoille oman itseruskettavan. Toisaalta, sisäinen pihi-minäni ehdottaa silti ensin kokeilemaan samaa ruskettavaa kaikkialle.

Oma tämänhetkinen suosikkini on Sunkissedin tanning mousse, sävyssä medium. Tämä on edullinen ja helposti saatavissa. 200ml maksaa sokoksen sivuilla 7.90e ja purkista riittää moneen kertaan. Tämä sopii erittäin vaalealle iholle, eikä lopputuloksesta silti tule oranssia. Melkein kaikki itseruskettavat haisevat, sillä kaikissa on ilmeisesti se sama ainesosa, jonka avulla saadaan se rusketus iholle. Tämä Sunkissedin versio tuoksuu miedosti, ei mitenkään pistävästi. Tuotteessa on myös karttaväri, joka on ehdoton kriteeri onnistuneelle rusketukselle. Karttaväri tarkoittaa siis yksinkertaisuudessaan sitä, että iholla näkyy väri heti ja näet mihin olet sitä levittänyt. Älä myöskään säikähdä jos karttaväri tuntuu liian tummalta tai oranssilta, se kyllä hieman haalistuu suihkun jälkeen. Tämä myöskin kuivuu nopeasti iholle, joten melkein heti levityksen jälkeen voi pukea. Ei silti kannata valkoisia vaatteita välttämättä laittaa päälle, sillä väriä voi hiukan lähteä joka tapauksessa.

Levittämiseen tarvitset myös levityskintaan. Niitä löytyy varmasti joka itseruskettavamerkiltä, mutta itse ostan yleensä sen, joka on edullisin. Toki jos oikein haluaa pihistellä, voit käyttää ”kumihanska ja sukka”-yhdistelmää. Pelkkä sukka ei käy, sillä vaahto imeytyy sukan läpi ja lopputuloksen saat kämmenesi oranssiksi.

Itseruskettavan levittäminen selkään yksin, ei ole mikään helpoin asia. jos vain voit, pyydä jotakuta auttamaan. Jos ei ole ketään, älä huoli. E:n kanssa ollaan löydetty tähän ratkaisu. Otat levityskintaan ja laitat sen esimerkiksi lapiohiusharjan tai sateenvarjon päälle. Ja sateenvarjossa täytyy olla se koukkumainen pää, jotta kinnas pysyy paikoillaan. Näin saat jatkovarren, jolla yletät selkään. Kuulostaa ehkä hullulta, mutta uskokaa, paljon mukavampaa, kuin taiteilla pelkästään käsin.

Itse suosittelen levittämään itseruskettavan illalla suihkun jälkeen puhtaalle iholle ja sitten nukkumaan sen kanssa. Suositeltava vaikutusaika on 4-6h, mutta vaikka nukkuisit vähän pidempää, ei siitä ole haittaa. Aamulla vain huuhtelet karttavärin pois ja tadaa, kaunis rusketus on taattu.


Multa itseltäni löytyy myös NKD SKN:in pre-shower tan. Kyseessä on voidemainen ir, jonka annetaan vaikuttaa iholla vain 10-15 minuuttia. Rusketus syvenee silti seuraavat 24h ja tämä on asteittain ruskettava. Käyttämällä tätä päivittäin, saat aikaiseksi tummemmankin rusketuksen. Onneksi vaikutusaika on lyhyt, sillä tämä jättää iholle erittäin nihkeän tunteen ja tämä tuoksuu jo aika vahvasti. Ja se haju jää suihkun jälkeen iholle, mukavasti viipyen seuraavaan suihkuun asti. Kokeilin tätä koko vartalolle ja mä en saanut tästä tasaista. Onneksi kasvot ja dekoltee eivät jääneet laikukkaiksi, toisin kuin kädet. Vaikka pesin käteni saippualla heti tuotteen levittämisen jälkeen, oli seuraavana aamuna kämmenet oranssit. Ja jostain syystä tuote tykkäsi tarrata kiinni ranteisiin oikein kunnolla. Nopean vaikutusajan takia, aion antaa tälle vioistaan huolimatta uuden yrityksen. Virheistä oppineena, ensi kerralla levitän sen kumihanskat kädessä. Eli jos haluat helpon itseruskettavan, se ei välttämättä ole tämä.

Isoin miinus hajun lisäksi on se, ettei tässä ole karttaväriä. Tosin, tässä rasvassa on tällainen jännä, keltainen sävy. Livenä väri on todella neon, mutta ei se iholta levitettynä erotu. En viitsinyt ottaa riskiä oranssista läntistä kädellä, joten paperi sai toimittaa alustan virkaa. (:



Viimeisenä totaalinen floppi, Garnierin itseruskettavaliina. Ostin tämän viime kuussa, ihan vaan kokeilumiellä. Ja ei, en keksi tästä mitään positiivista. Tämä haisee todella vahvasti ja jopa mua etoi se haju, vaikkei yleensä mitkään tuotteet siinä onnistu. Tässä tuotteessa ei myöskään ole karttaväriä, vaan väri kehittyy siinä 2-4 tunnin aikana. Alimmainen kuva kertokoon kaiken oleellisen, en todellakaan onnistunut tämän avulla. Ja nämä tulee kalliiksi, sillä koko vartaloon ja kasvoille tarvitaan vähintään kolme liinaa. Samalla summalla saa jo kokonaisen purkin kunnollista itseruskettavaa. Tykkääkö joku näistä oikeasti?

Kaikkien postauksen itseruskettavien luvataan sopivan myös kasvoille. Sunkissed sekä NKD SKN ovat molemmat myös cruelty free. Garnier taas ei. Kaikkia kolmea löytyy Sokokselta ja Sunkissed ja NKD SKN ovat hinnoiltaan sopivia opiskelijabudjettiin.

TL:DR tässä vielä lista vinkeistä joita postauksesta löytyy:
-Muista kuoria ja kosteuttaa iho päivää ennen.
-Älä sheivaa/epiloi/vahaa ennen itseruskettavan levittämistä. Tee nämä toimenpiteet mieluiten päivää ennen.
-Muista jalkapöytä, sormet, niska ja korvat. Itseruskettavan saa vetää ihan hiusrajaan asti, melkein jopa hiuksien päälle.
-Levittäessäsi itseruskettavaa käsiin, muista laittaa kädet nyrkkiin. Jollet, sormiin jää kauniit valkoiset viirut nivelten kohdalle.
-Jos et halua laittaa kasvoihin itseruskettavaa, muutaman asteen tummemmalla meikkivoiteella voit huijata kasvoille päivetyksen. Muistat vain häivyttää meikkivoiteen kunnolla kaulaan.
-Jos et omista levityskinnasta, sen voi korvata kumihanskalla ja sukalla.
-Levitä itseruskettava illalla, suihkun jälkeen ja voit mennä nukkumaan. Rusketus kehittyy yön yli. (Tämä toimii ainakin mousseilla, muista en mene takuuseen.)

Jos sulla on jakaa joku vinkki tai tuotesuositus, jätä kommenttia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hotel & Spa resort Järvisydän 2019

Seuraavat kaksi postausta ei liity kosmetiikkaan, mutta halusin jakaa nämä asiat teidän kanssa silti.  Käytiin viikolla 43 Rantasalmell...