lauantai 12. lokakuuta 2019

Vertailussa Luonkos öljykakku & Dermosil puolukkapuhdistusöljy



Tässä postauksessa verrataan näitä kahta erilaista ja eri hintaluokan puhdistusöljyä. Molemmat ovat olleet käytössä jo hetken aikaa, niin että uskallan muodostaa mielipiteeni. Monet öljyt ovat hyväksi iholle sekä hiuksille, niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Nyt keskitytään niihin ulkoisiin öljyihin ja tarkemmin vielä puhdistaviin sellaisiin. Monet käyttävät puhdistusöljyjä kaksoispuhdistuksessa. Kaksoispuhdistus tarkoittaa siis sitä, että kasvot pestään ensin puhdistusöljyllä ja sen jälkeen vielä puhdistusvaahdolla. Monet kosmetiikkabloggarit vannovat tämän menetelmän nimeen, mutta mä myönnän taas olevani laiska. Haluan yhden tuotteen, jolla saan kasvot puhtaaksi meikistä ja liasta. Tai ainakin luulin niin. Joten vertaillaanpa hiukan kahta eri hintaluokan puhdistusöljyä. Jos haluat lukea vain plussat ja miinukset, laitan ne tonne loppuun.

Dermosil puolukkapuhdistusöljy
Otetaan ensin tähän vertailuun edullisempi versio. Jos et tykkää hajustetuista tuotteista taikka puolukan tuoksusta, tämä ei sovi sulle. Allekirjoittaneen nenään tuoksu on kiva ja olen tilannut muita saman sarjan tuotteita. Dermosilin sivuilla kerrotaan ” Hypoparfum®-hajustetut tuotteet eivät sisällä 26:a EU:n määrittelemää eniten allergiaa aiheuttavaa hajusteiden ainesosaa.” Eli tämän pitäisi sopia herkällekin iholle, mutta toki jokaisen iho on erilainen. Tuoksu ei kauaa viivy kasvoilla pesun jälkeen, eli sitäkään ei kannata murehtia.
Entäs se itse puhdistus? Meikki lähtee hyvin, jos muistaa ravistaa pulloa. Saatoin ensimmäisellä kerralla unohtaa sen. Meikki tosiaan lähtee, mutta iholle jää öljyinen tunne. Kaikkia se ei varmastikaan haittaa, mutta itse en halua laittaa öljyiseen naamaan kasvovettä, seerumia ja kosteusvoidetta. Joten tämän öljyn kanssa olen käyttänyt Dermosilin tai Holika holikan vaahtoputsaria. Näiden kahden yhdistelmä tuo halutun lopputuloksen. Toki talvella ihon ollessa taas superkuiva, voi tuollainen öljyinen tunne olla ihan jees. Parasta on silti se, että tätä voi huoletta käyttää suihkussa.
Hintaa tällä on 7.50e. Tuote on myös vegaaninen ja se, kuten kaikki dermosilin tuotekehitys tapahtuu suomessa ja tuotteet valmistetaan pohjoismaissa/Eu-alueella.

Luonkos rebirth öljypuhdistuskakku
Mä en välitä palasaippuoista, sillä koen niiden säilyttämisen hankalaksi. Yllätin siis itseni kun ostin tämän öljypuhdistuskakun. Tämä ei siis ole saippua! Näitä öljykakkuja on kolmea erilaista. Pitkän pohdinnan ja tuoksuttelun jälkeen valitsin Rebirth-nimisen kakkupalan. Rebirth on uudistava ja sopii parhaiten kuivalle iholle. Kaksi muuta ovat Healing-rasvaiselle iholle sekä Radiant-Kaikille ihotyypeille.
Mites se meikinpoisto? Kakkupalaa hierotaan ensin kuiviin käsiin, jonka jälkeen hiero öljy kuiviin kasvoihin. Jatka pyörivin liikkein hetken aikaa. Tämän jälkeen kasvot pyyhitään kostealla musliniliinalla tai kasvosienellä. Toki siis muutkin liinat käyvät, mutta suosittelen musliniliinaa mieluummin kuin esimerkiksi froteepyyhettä. Meikki lähtee täydellisesti ja tämän jälkeen iho tuntuu kosteutetulta. saatan silti putsata kasvot toisella putsarilla, sillä henkilökohtaisesti
Tästäkin jää vähän öljyinen pinta, mutta täysin eri tavalla kuin edellisessä Dermosilin versiossa. Tämän jälkeen kasvot tuntuvat enemmän ravitsevalta ja kosteutetulta kuin öljyisiltä. Muutaman kerran olen jättänyt laittamatta mitään iholle pesun jälkeen. Sen jälkeen en ole lisännyt mitään muuta kasvoille.
Mutta, jos vahingossa käytät kakkupalaa kostein käsin, kosteille kasvoille, se kostautuu. Mun oma kakkupala saattoi hieman kärsiä, kun muutaman kerran unohdin tämän ”kuivat kädet, kuivat kasvot”-säännön. Älkää siis kastelko kakkupalaanne, sillä en takaa, että se on käyttökelpoinen enää sen jälkeen. Omani ei ainakin taisi mennä pilalle.
Takaisin asiaan, miten öljykakku toimii ilman liinaa? No ei se toimi. Pelkän veden avulla tämä öljy ei kasvoilta lähde. Kerran puoliso oli siirtänyt mun liinaani ja huomasin sen kadonneen vasta siinä vaiheessa, kun olin jo suihkussa, naama ihan öljyssä. Pesin kasvoni Pirkan pesunesteellä, joka siis on lempparituotteeni meikinpoistossa noin yleensäkin. Tämän ”kaksoispuhdistuksen” jälkeen iho tuntui puhtaalta ja laitoin loput hoitotuotteet niin kuin normaalistikin.
Mutta meidän vastoinkäymisistämme huolimatta, pidän tästä öljykakusta ihan superpaljon. Tämän + liinan avulla lähtee paksuinkin meikki, mutta sen lisäksi tässä tuotteessa on monta loistavaa puolta. Nämä öljykakut valmistetaan käsin Naantalissa, pakkaus on zero waste ja sisältää vain luonnollisia ainesosia. Käytin tätä myös kerran hätätilanteessa huulirasvana. Ainoat negatiiviset asiat ovat mun oma huolimattomuus ja laiskuus sekä öljykakun hinta. Hinta on normaalisti näillä kakuilla 29.95e ja joo se voi olla paljon kerralla. Nämä palat kuitenkin kestävät 3-6 kuukautta päivittäisessä käytössä, joten ei paha pidemmällä aika välillä.

TL:DR

Plussat ja miinukset
Luonkos öljykakku
+Luonnonkosmetiikkaa
+Zero waste
+Puhdistaa vahvankin meikin
+Suomessa käsityönä valmistettu
+Sisältää paljon hyviä öljyjä
+Tuoksuu kesäillalta
+Vegaaninen
-Öljykakkua ei saa kastella
-Tarvitset kasvoliinan tai -sienen tämän kanssa
-Voi ottaa nokkiinsa, jos säilytät kosteassa ja lämpimässä tilassa

Dermosil puolukkapudistusöljy
+Edullinen
+Vegaaninen
+Puhdistaa meikin
+Sopii kaksoispuhdistukseen
+Käyttö kosteille kasvoille
+-Tuoksu on varmasti monen mieleen liian vahva
-Liian öljyinen tunne kasvoilla pesun jälkeen
-erittäin juoksevaa

Yllättävää kyllä, lopulta suosikikseni valikoitui dermosilin versio ja tykästyin kaksoispuhdistukseen. Enpä olisi arvannut, mutta välillä on hyvä kokeilla uusia asioita. Ja oikeasti kaksoispuhdistus ei edes vie paljon aikaa, jotenkin vain kuvittelin sen aikaa vieväksi. Puhdistusöljyt on tullut jäädäkseen mun elämään, sillä meikinpoisto on huomattavasti helpompaa niillä. Seuraavaksi kokeiluun joku korealainen puhdistusöljy. 

Mikä on sun lemppari puhdistusöljy?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hotel & Spa resort Järvisydän 2019

Seuraavat kaksi postausta ei liity kosmetiikkaan, mutta halusin jakaa nämä asiat teidän kanssa silti.  Käytiin viikolla 43 Rantasalmell...