perjantai 26. huhtikuuta 2019

Millä pestä siveltimet?


 Vihdoin viikonloppu ja hyvää aikaa pestä siveltimet.
Siveltimien pesuun löytyy vähintään yksi ohje jokaisesta blogista, jossa puhutaan meikkaamisesta. Toisin oli silloin kun allekirjoittanut aloitti meikkaamisen. Kuvittelin että siveltimet ovat ns. ”kertakäyttökamaa” ja ne kuuluu heittää roskiin niiden ollessa tarpeeksi likaisia. Toisaalta, niihin aikoihin kaikki taisi käyttää niitä kolmion mallisia meikkivoidesieniä, joita sai monen kappaleen pakkauksissa. Muistan sen valaistuksen tunteen, kun ensimmäisen kerran törmäsi ohjeeseen, miten pestä siveltimet. Sen jälkeen ei ole enää tarvinnut heittää siveltimiä roskikseen. Itseasiassa vanhimmat siveltimeni taitavat olla 10 vuotiaita. Mutta tosiaan, alapuolelle kirjoitan erilaisista pesuaineista, joita käyttää siveltimien puhdistukseen. Itse pesusta en nyt kirjoita, linkistä pääset  kotilieden sivuille, jossa löytyy hyvät ohjeet.

Ensimmäisenä on Kicksin oma suihkutettava putsari. Tämä purkki on jo suhteellisen iäkäs, ostin sen kun kävin ensimmäisen kerran kicksissä, noin 4-5 vuotta sitten. Mutta ilmeisesti tämä säilyy ikuisesti, sillä pullossa ei ole mitään mainintaa käyttöajasta. Tosin ainesosatkin on lähinnä pelkkää alkoholia, joten mikä tässä edes vanhenisi? Henkilökohtaisesti suosittelen tätä vain siveltimille, joilla on levitetty puuterimaisia tuotteita. Tätä suihkautetataan siveltimeen, jonka jälkeen sivellin pyyhitään puhtaaseen liinaan. Tämä on näppärä, jos tarvitsee juuri sillä sekunnilla saada tietty sivellin puhtaaksi. Tässä tuotteessa hinta ja laatu kohtaavat. Pullossa on 250ml ja se maksaa 6.95e. Kicks

Toisena on Duroyn siveltimille tarkoitettu palasaippua. Oikeastaan, tässä kohdassa olisi voinut olla myös marseille-saippua. Palasaippuat on monen suosikkeja, mitä tulee siveltimien pesuun. Mä en vaan vieläkään ole keksinyt mitään järkevää paikkaa säilyttää sitä saippuaa käyttöjen välissä. Tämä duroyn saippua on vielä paketissaan ja odottaa käyttöön pääsyä. Nämä palasaippuat ei tosiaan ole mun juttuni, vaikka puhdistavatkin siveltimet hyvin. Mulla ei ole mitään lempparia, mutta marseille saippuita saa mm. rosalis.fi sekä Tokmannilta. Tokmannin versio, "kissasaippua", ei tosin ole aito marseillesaippua. Ajaa asiansa silti ja on vaihtoehdoista se edullisin,maksaa vain 2.59e. Sokokselta saa tätä Duroyn saippuaa, hintaan 5.90e.

Nyt päästiin mun lemppariin, eli ihan tavalliseen tiskiaineeseen. Tällä saa meikkivoidesiveltimetkin puhtaaksi, ilman että tarvitsee montaa kertaa pestä. Saattaa kuulostaa omituiselta ja ehkä vähän pelottavalta pestä kalliit ja rakkaat siveltimet fairylla. Ymmärrettävää, mutta ihan turhaa. Parin vuoden kokemuksella voin sanoa, ettei siveltimet kärsi yhtään näistä fairypesuista. Mulla ei tosin ole mitään super-kalliita siveltimiä, Duroyta Real techniquesia, Goshia ja paljon muita sekalaisia. Kaikki olen uskaltanut pestä fairylla ja yhdellekkään ei ole tapahtunut mitään. Parhaiten fairy toimii tosiaan meikkivoidesiveltimissä, mutta pesen sillä myös muut siveltimet aina silloin tällöin, jotta saan ne täydellisen puhtaiksi. Pesen myös meikkimunat fairylla, sillä tähän mennessä mikään muu pesuaine ei yksinään niitä ole puhtaaksi saanut. Jollet usko, kokeile. Faity on siitäkin syystä erinomainen, että sitä löytyy joka taloudesta. Ainakin melkein ja toki sitä voi lainata naapurin Pekalta. Ja tosiaan, en silti suosittele fairypesuja "turhaan", esimerkiksi luomivärisiveltimille yleensä riittää se hellempi pesu.


Siveltimien pesu on tämän harrastuksen huonoja puolia, mutta ne ovat kuitenkin meikkaamisessa oleellinen osa. Ja hyvin hoidetut siveltimet palvelevat pitkään ja puhtailla siveltimillä meikistä tulee siistimpi.

Mitä pesuainetta suosit siveltimien pesussa?


Ps. Jos tykkäät käyttää enemmän meikkimunia, kuin siveltimiä, suosittelen lukemaan Nena Sofian postauksen, jonka ohjeilla saat takuuvarmasti sitkeimmätkin tahrat pestyä meikkimunasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hotel & Spa resort Järvisydän 2019

Seuraavat kaksi postausta ei liity kosmetiikkaan, mutta halusin jakaa nämä asiat teidän kanssa silti.  Käytiin viikolla 43 Rantasalmell...